Preses relīzes

Notikusi Rīgas daudzfunkcionālā tirdzniecības centra „Akropole” laika kapsulas svinīgā ceremonija

Šodien, 21. jūlijā, Maskavas ielā 257, Rīgā norisinājās daudzfunkcionālā tirdzniecības centra „Akropole” laika kapsulas svinīgā ceremonija. Pasākuma laikā viesi varēja apmeklēt topošā daudzfunkcionālā tirdzniecības centra būvlaukumu, uzzināt gan par plānoto ēku izvietojumu, gan arī par jauna līmeņa iepirkšanās un izklaides pieredzi, ko nākotnē piedāvās „Akropole”.

Daudzfunkcionālā tirdzniecības centra „Akropole” izveide ir viens no vērienīgākajiem un nozīmīgākajiem komerciālajiem projektiem šajā desmitgadē Latvijā. Kopš brīža, kad šī gada 7. aprīlī “Akropole” un SIA “Merks” parakstīja līgumu par būvdarbu uzsākšanu pilnā apjomā, projekts attīstās ļoti strauji. Tādēļ šodienas pasākumā tika atzīmēta vīzija par šīs vietas attīstību, kā arī jaunās iepirkšanās un izklaides vietas pirmās aprises. Pasākumā piedalījās Rīgas mērs Nils Ušakovs, Lietuvas Republikas vēstnieks Artūras Žurauskas, SIA „Merks” priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš, „Akropole Rīga” vadītāja Saule Zabulionytė, kā arī citi viesi.

„Atrodoties šajā vēsturiskajā vietā, bijušās Kuzņecova porcelāna un fajansa fabrikas teritorijā, pāršķiram jaunu vēstures lapaspusi – drīz šajā teritorijā varēsim aicināt visus uz ļoti īpaša objekta atklāšanu. Daudzfunkcionālais tirdzniecības centrs „Akropole” būs modernākais iepirkšanās un izklaides centrs Latvijas galvaspilsētā. Mūsu mērķis ir ne tikai piedāvāt plašu jaunu veikalu un izklaides iespēju klāstu, bet arī - kas vēl būtiskāk - ar „Akropole” atklāšanu vēlamies ieviest nozīmīgas un pozitīvas pārmaiņas Rīgas pilsētā. Plānojam piedāvāt vēl nebijušu pieredzi gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem, kā arī nodrošināt vairāk nekā 1500 darbavietu. Mēs centīsimies piedāvāt mūsu viesiem draudzīgu vietu, kurā visi varētu vienkārši justies labi un kvalitatīvi pavadīt laiku ar ģimeni. Būtiski piebilst, ka mēs arī nenovēršamies no šīs vietas vēstures – slavenās Kuzņecova fabrikas mantojums tiks saglabāts un apvienots ar jauno vidi. Tāpēc aicinu jūs sagatavoties aizraujošām pārmaiņām,” tā par projektu stāsta „Akropole Rīga” vadītāja Saule Zabulionytė.

„Jebkura pilsēta var būt tikai priecīga, ka ir investori, kas ir gatavi ieguldīt 200 miljonus eiro un labiekārtot milzīgu pilsētas degradētu teritoriju, kā arī nodrošināt 1500 jaunu darbavietu. Līdz ar to Rīgas pilsēta ir ļoti gandarīta, ka šis projekts tiek īstenots tieši šeit un gribētu pilsētas vārdā novēlēt, lai “Akropole” veiktos gan ar tirdzniecību, gan ar ļoti svarīgas sociālas funkcijas nodrošināšanu - atpūtas un izklaides iespēju piedāvāšanu šīs apkaimes iedzīvotājiem, kuriem tas ir ļoti svarīgi,” savā uzrunā vēstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Kā jau iepriekš minēts, „Akropole” būs viens no lielākajiem un modernākajiem daudzfunkcionālajiem iepirkšanās un izklaides centriem Latvijā. Kopējā ēkas platība būs apmēram 98 000 m2, no kuriem apmēram 9000 m2 tiks atvēlēti augstas klases birojiem. Daudzfunkcionālā tirdzniecības centra „Akropole” attīstītāji nodrošinās vēl nebijušus piedāvājumus vienuviet, kā arī īstenos iespaidīgu teritorijas labiekārtošanu, iestādot vairāk nekā 700 jaunu skujkoku, lapu koku un krūmu, to skaitā vairāk nekā 400 dižstādu. Turklāt šis būs pirmais tirdzniecības centrs, kas celts saskaņā ar BREEAM – pasaules vadošo ilgtspējības vērtēšanas sistēmu.

Par „Akropolis Group”.

„Akropolis Group” ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban „Akropolis Group” pārvaldībā ir „Akropole” iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos. Uzņēmums ir būvējis un attīstījis arī tirdzniecības centru “Akropolis” Kauņā, kuru 2008. gadā iegādājās Vācijas fonds.

Uzņēmumam pieder arī SIA „Delano”, kas pārvalda „CanCan Pizza” restorānu ķēdi, “Delano” pašapkalpošanās restorānus, „Caif Café” kafejnīcas un „Apollo” boulinga centru ķēdi.

Kur notiek